La Trobada de Rondes Tradicionals dóna inici als actes del vinté aniversari del Grup Ramell


L’Associació Cultural Grup Ramell compleix vint anys i ho celebra amb un seguit d’actes que s’inicien a Castelló, el dissabte 16 de setembre, amb la Trobada de Rondes Tradicionals. Aquest encontre va nàixer amb l’objectiu de mostrar als veïns i veïnes la forma tradicional de tocar i ballar que encara es manté viva en algunes poblacions de les comarques de l’interior de la província. El folklore, transmés durant anys de forma oral, ha estat un dels pilars més importants de la nostra cultura a causa del seu caràcter de relació social fonamental en la vida quotidiana dels nostres avantpassats.

Verònica Ruiz, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, que col·labora en la trobada, ressalta «la tasca fonamental del Grup Ramell i d’altres entitats en la recuperació dels costums i les tradicions dels nostres avantpassats, entre els quals el folklore és un aspecte fonamental».

L’Associació Cultural Grup Ramell porta onze anys de les seues dues dècades d’existència organitzant trobades i, com totes, la que porta a la capital de la Plana es compondrà d’una part de convivència i espontaneïtat en la qual les rondes participants interactuaran fusionant les seues músiques i balls, i d’una altra en què cada agrupació oferirà una mostra individual. Ambdues parts estan obertes al públic. Les rondes que intervindran en aquesta edició, a més de l’organitzadora, seran l’Associació de Música Tradicional Fartabelitres, la Ronda de Benassal, l’Associació d’Estudis Tradicionals Sagueta Nova de Biar (Alacant), la Ronda de Xodos i la Colla Brials.

A l’arribada de les rondes el dissabte a la vesprada, la música i el ball conqueriran els carrers de Castelló, al voltant de les 17.30 hores, anunciant a veïns i veïnes que la festa ha començat. Mitja hora més tard, a la plaça Major tindrà lloc la mostra individual de les agrupacions participants. Al voltant de les 21 hores, la Pèrgola acollirà un sopar de pa-i-porta. La jornada finalitzarà amb un bureo amb la participació de tot el qui s’anime a compartir la música i el ball tradicionals.

Elperiodic.com. Notícies de Castelló, València i Alacant (14/09/2017)
Levante. El Mercantil Valenciano (14/09/2017)
Ondacero.es (15/09/2017)

Los comentarios están cerrados.