La celebració del Ball Perdut és una data ja consolidada dins dels calendari festiu castellonenc.

Gràcies a la iniciativa de l’Associació Cultural Grup Ramell i al posterior treball conjunt dels diferents grups que actualment formem l’Agrupació d’Entitats del Ball de Plaça de Castelló, ha sigut possible la recuperació i divulgació del ball de la nostra ciutat.

IMG_294

Ballada

El tercer dissabte de maig, la Plaça Major és el punt de trobada per a la ballada popular i participativa del Ball Perdut.

Un seguit de melodies, com l’anguila, les seguidilles, la ressalada, l’arenilla i la bolangera, omplin de música aquest emblemàtic espai de la nostra ciutat. Veïns de la localitat i d’altres poblacions properes, es reuneixen per ballar i demostrar, any rere any, la seua estima pel Ball Perdut.

XI Ballada participativa
Dia: Dissabte 19 de maig de 2018
Hora: 19.30h    Lloc: Plaça Major

Festa

La festa posterior a la ballada del Ball Perdut consisteix en un sopar de pa i porta, seguit d’un bureo a la Plaça Major.

Les rondalles dels grups federats interpreten seguidilles, jotes i fandangos fins a la mitjanit, perquè tothom puga gaudir de l’essència del ball popular.

Sopar i bureo
Dia: Dissabte 19 de maig de 2018
Hora: 21h    Lloc: Plaça Major

Tallers

Els tallers d’aprenentatge del Ball Perdut són gratuïts i oberts a tothom.

Cada any, els darrers quatre dimecres anteriors a la ballada popular, persones procedents de l’àmplia xarxa cultura i festera de la ciutat, participen amb il·lusió d’aquestes classes per aprendre les passades i evolucions del ball.

Tallers
Dies: Dimecres 25 d’abril de 2018,
 2, 9 i 16 de maig de 2018
Hora: 21.30h    Lloc: CEIP Carles Salvador