De Rondes i Bureos: Música dels valencians de secà és un doble disc compacte, fruit de dos anys de treball de camp de l’Associació Cultural Grup Ramell. Aquest material ens aproxima a una part de la tradició musical encara viva a les comarques interiors del nord del País Valencià, alhora que pretén ser una mostra representativa de la seua evolució en les últimes dècades.

El doble DC recull peces representatives de dos àmbits molt importants de la cultura musical valenciana de tradició oral: la música per anar de ronda i la música per anar als bureos, reunions socials amb carácter lúdic on el ball és protagonista. Aquestes cançons formen part del repertori de músics dels termes de Culla, Vilafranca, Zucaina, Ludiente i Atzeneta, on encara, avui dia, es reuniexen de manera espontània per tal de gaudir de la música i el ball tradicionals.

En aquests pobles trobem encara una generació de músics tradicionals valencians, que difícilment serà renovada per una altra de més jove, com s’ha esdevingut fins ara, si no fem esforços per valorar les seues pràctiques musicals i ens fem partíceps del seu significat.

Aquest treball ha sigue posible gràcies a la col·laboració entre la Universitat Jaume I, l’Institut Municipal d’Etnografia i Cultura Popular de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i l·Associació Cultural Grup Ramell, entitats que vetlen pel manteniment del patrimoni cultural valencià.

Volem donar les gràcies a totes les persones i entitats, especialment als músics i balladors, els quals amb el seu treball, dedicació i esforç han fet posible aquest doble disc.

 

Punts de venda:
Óptica San Blas
C/ Sant Blai 20, 12002 Castelló – Telèfon 964 24 36 08

Estanc núm. 23
Avda. Cardenal Costa 15, 12004 Castelló – Telèfon 964 21 62 20

cd-rondes-bureo