L’Associació Cultural Grup Ramell de Castelló som un col·lectiu de gent amb més de 20 anys de treball per recuperar i divulgar la cultura tradicional i popular de les nostres terres.

Hem centrat gran part del nostre esforç en estudiar la música i ball tradicional d’algunes poblacions, com ara Atzeneta, Culla, Vilafranca, Zucaina, Ludiente… on la gent major havia aprés a tocar dels seus avantpassats, seguint així la cadena de tradició oral.

Va ser gràcies a aquestes experiències i al fet de conviure amb les rondes en diverses festes i reunions, on tocàvem i ballàvem junts, únicament per diversió, quan ens vam plantejar com podíem donar visibilitat a una realitat del nostre folklore, els bureos, que malauradament es trobava reduïda a llocs tancats, com la llar de jubilats de molts d’aquests pobles que acabem de citar.

És per aquest motiu que, en tot allò que organitzem, participem o col·laborem, sempre volem deixar constància d’aquesta realitat que hem viscut, on la música i el ball surt de forma espontània, i no menys rigorosa o estructurada, per al divertiment dels qui la compartim.

dinar11

Associació Cultural Grup Ramell