La Fira i Festes de la Magdalena són les festes fundacionals de Castelló de la Plana. En elles es commemora l’origen de la ciutat i es recorda el trasllat des del castell vell de la Magdalena a la plana, l’any 1251.

Cada any gaudim d’aquestes celebracions amb el següent programa de festes. En ell es poden trobar els actes en els qual participa el Grup Ramell:

«De la festa, la vespra»


Anunci oficial de les festes amb la gran mascletà inaugural. Per la vesprada, Cavalcada del Pregó pels principals carrers de la ciutat, on el Grup Ramell fem la nostra participació interpretant una peça de dolçaina.

«Magdalena, festa plena»


Pujada a l’Ermita de la Magdalena amb la tradicional Romeria de les Canyes . Posteriorment, Tornà de la Romeria fins la Concatedral de Santa Maria i Desfilada de Gaiates.

Romeria de les Canyes

«Per uns dies s’ha de fer una ciutat per jugar»


Dia gran per als xiquets, el qual comença amb la Cavalcada Infantil. En ella desfilen les nostres escoles infantil i juvenil de dansa, així com l’escola de dolçaina i tabal.

«Qui no vulga pols… que no vaja a l’era»


El principal acte d’aquest dia es concentra a la nit. Una Nit Màgica, a càrrec de Xarxa Teatre, on la pòlvora i els tambors ens fan córrer i ballar al ritme dels mateixos dimonis.

Nit Màgica

«FAMM… de festa»


Comença el Festival d’Animació i Música de Magdalena. Moltíssimes actuacions repartides per diferents racons de la ciutat: bandes de música inernacionals, desfilades d’animació, concerts, espectacles infantils…

Entre ells, cal destacar el bureo organitzat per la Federació de Grups Folklòrics de Castelló, un espai per participar de la música i el ball tradicional on tothom està convidat a gaudir!


Però no ens podem oblidar de la nostra vessant més solidària. Estem encantats d’acceptar cada any la invitació de l’AFA Castelló, l’Associació Provincial de Familiars de persones amb la malaltia d’Alzheimer.

Els xiquets i les xiquetes de l’escola infantil i juvenil de dansa, acudeixen a aquesta apreciada cita amb il·lusió, per contagiar el seu somriure i vitalitat al ritme dels balls que interpreten.

«Castelló multicolor»


La ciutat es plena de color amb el Cos multicolor, una desfilada de carrosses vistosa i divertida amb batalla de confeti. A les 23h, com cada nit, nova edició del castell de focs, a càrrec d’una reconeguda pirotècnia.

                               Imatge de Castellon en fiestas                                                                         Imatge de Levante-EMV

«Música i pòlvora del matí a la nit»


Divendres és el dia assenyalat per al Grup Ramell, doncs fem la nostra actuació dins la Mostra Foklòrica.

Cada any, seleccionem peces variades del nostre repetori, sempre amb un fil conductor ben definit, per fer gaudir al públic i transmetre la nostra forma d’entendre la música i el ball tradicional en els temps actuals.


A continuació, per no deixar caure la festa, sopar i bureo organitzat per la nostra Associació.

«Flors a la patrona»


Com cada jornada, a les 14h podem vibrar amb la Mascletà, acte ineludible de les Festes de la Magdalena.

Al llarg del dia, Ofrena de flors a la Mare de Déu del Lledó, a la seua Basílica, amb la participació de diferents col·lectius de la ciutat.

          Imatge de FORO AMIGOS DE LA PIROTECNIA                                                   Imatge de Turismo Castellón

«Magdalena Vítol!»


L’últim acte de l’escola juvenil de dansa del Grup Ramell és participar en la Trobada Juvenil de Dansa, acompanyat de la nostra rondalla, per oferir els seus balls al públic en el darrer dia de festes.


Per concloure la setmana de Festes de la Magdalena, gran traca final i tradicional Magdalena Vítol a la plaça Major de la ciutat.

 

 

Imatge de Eldiario.es